Kiinnostaako Pispalan historia? Tunnetko Pispalaa vanhoista valokuvista?

11.3.2020, 18.00

Pispalan Haulitehdas
Kiinnostaako Pispalan historia? Tunnetko Pispalaa vanhoista valokuvista?

Tervetuloa Kaikille avoimeen keskustelu- ja muistelutilaisuuteen Haulitehtaalle (Haulikatu 8) keskiviikkona 11.3. klo 18.00 alkaen!

Tilaisuudessa esitellään vähemmän tunnettuja valokuvia Pispalasta ja samalla keskustellaan Pispalan historiasta sekä vanhasta pispalalaisesta elämäntyylistä. Valokuvia on aina 1900-luvun alusta 1980-luvulle asti. Valokuvat on skannattu hyvälaatuisina ja ne esitetään tilaisuudessa valkokankaalle heijastettuna.

Kuvakollaasi on koottu sadoista otoksista, joita kotiseutuyhdistys Pispalan Moreeni ry on saanut haltuunsa vuosien saatossa lahjoituksina. Lahjoitukset on nyt ensimmäistä kertaa käyty järjestelmällisesti läpi ja skannattu. Suuressa osassa kuvia ei ole kuvailutietoja, joten kaikki vihjeet kuvauspaikoista, henkilöistä tai kuvaajista ovat enemmän kuin tervetulleita! Tilaisuudessa mukana myös valokuvia Lauri Viita -seuran kokoelmista.

Keskusteluun johdattelee Pispalan historiaan perehtyneitä aktiiveja Pispalan Moreeni ry:stä, Lauri Viita -seurasta sekä Pispalan kirjastoyhdistyksestä. Toiveena on keskusteleva tilaisuus, jossa sana on vapaa. Tunnistatko kuvista tuttujasi tai sukulaisia? Onko sinulla tarina koskien kuvauspaikkoja?

Mukana muun muassa:
– Kauniita ilmakuvia eri vuosikymmeniltä sekä Pispalasta että Tahmelasta.
– Yksittäisiä kuvia esimerkiksi Pispalan vanhan kirkon sisätiloista, orpokoti Toivon tuvasta, Pispalan VPK:sta, alueen vanhimmasta linja-autolinjasta sekä harjun poikki kulkeneista tukkiteistä.
– Runsaasti historiallisen Pispalan teollisuuskuvastoa, erityisesti Näsijärven rantakylältä.
– Historian suuria linjoja löytyy esimerkiksi Pispalan punapäällikön hautajaiskuvista ja hieman iloisempaa tunnelmaa Pispalan ensimmäisiltä karnevaaleilta vuodelta 1982. Seikkaileepa kuvissa myös Kekkonenkin!

Tervetuloa keskustelemaan ja oppimaan! Tilaisuus sopii sekä juuri Pispalaan muuttaneille että koko ikänsäkin alueella asuneille; tai ylipäätään kaikille, jotka ovat kiinnostuneet Tampereen kuuluisimman kaupunginosan elävästä historiasta.
Järjestäjinä: Pispalan Kirjastoyhdistys, Pispalan Moreeni & Lauri Viita -seura

(Tilaisuus on osa Pispalan kirjastoyhdistyksen ”Pispala-kokoelma” -projektia, jota on osaksi rahoittanut Pirkanmaan Kulttuurirahasto)

11.3.2020

Pispalan Haulitehdas