Suomen sisällissota osana maailmansotaa: filosofian tohtori Aimo Minkkinen

9.4.2018, 18.00

Suomen sisällissota osana maailmansotaa: filosofian tohtori Aimo Minkkinen

Pispala 1918 keskustelusarja jatkuu. Seuraavan tilaisuuden aiheena on Suomen 1918 sisällissota osana maailmansotaa. Aiheesta alustaa filosofian tohtori (PhD Moskova) ja museonjohtaja emeritus Aimo Minkkinen.

Miten Suomen 1918 sisällissodan tapahtumat nivoutuivat ensimmäiseen maailmansotaan? Oliko Suomen sisällissota osa maailmansotaa?

Miksi Saksa lähetti Suomeen sotilaita huhtikuun alussa, vaikka se oli solminut rauhan Venäjän kanssa kuukautta aikaisemmin?

Brest-Litovskin rauhassa Neuvosto-Venäjä luopui Puolasta ja Baltiasta ja sitoutui Suomen ja Ukrainan itsenäisyyteen. Miten Suomen naapurit ja Euroopan suurvallan (Venäjä, Saksa, Ruotsi ja Englanti / Muurmannin legioona) suhtautuivat ja sekaantuivat Suomen itsenäisyyteen ja vuoden 1918 sisällissotaan?

Tilaisuus on ilmainen! TERVETULOA!

9.4.2018