Keskustelutilaisuus Mikko Piispan kirjasta “Yhdeksän sanaa Y-sukupolvesta”

13.11.2018, 18.00

Keskustelutilaisuus Mikko Piispan kirjasta "Yhdeksän sanaa Y-sukupolvesta"

Sosiologi Mikko Piispa käsittelee alkusyksystä ilmestyneessä tietokirjassaan Yhdeksän sanaa Y-sukupolvesta (Teos) 1980-luvulla syntynyttä Y-sukupolvea. Hän lähestyy aihettaan yhdeksän avainsanan kautta: yksilöllisyys, yltäkylläisyys, portfolio, kaupunki, kännykkä, 9/11, MM 95, kannabis ja tulevaisuus. Aikalaisdiagnostisella otteella Piispa avaa sitä, mitä Y-sukupolvesta todella tiedetään ja millaisia ovat Y:n sukupolvikokemukset. Y-sukupolvi on kasvanut ajassa jota määrittävät yksilön vastuu, yltäkylläisyyden ja epävarmuuden ristiveto sekä monet kipeästi ratkaisuaan odottavat ongelmat. Y-sukupolven harteilla onkin alati painavampi taakka Suomen ja maailman tulevaisuutta.

Pispalan kirjastossa Piispaa (s. 1983) haastattelee Tapio Kuure (s. 1952). He ovat paitsi kahden eri polven nuorisotutkijoita, myös pispalalaisia. Piispa on syntyjään Pispalasta, Kuure puolestaan on sinne muuttanut 1970-luvulla. Keskustelussa käsitelläänkin paitsi Y-sukupolvea ja sen elinympäristöä, myös Pispalaa sukupolvien kohtaamisten mikrokosmoksena ja Tamperetta eräänlaisena Y-sukupolven risteysasemana.

Tilaisuus on ilmainen. Tervetuloa!

13.11.2018