1918-sarjan keskustelutilaisuus ORJATSALO

26.3.2018, 18.00

1918-sarjan keskustelutilaisuus ORJATSALO

Orjatsalo johti Tampereen Työväen Teatteria, kun kansalaissota alkoi. Hän asettui punaisten puolelle ja toimi lääkintäupseerina. Hän joutui pakenemaan Suomesta Venäjän kautta Murmanskin alueelle, josta hänet kotiutettiin brittiarmeijan upseerina Englantiin. Lontoossa Orjatsalo näytteli suuressa Winter Garden Theatressa. Myöhemmin hän johti New Yorkissa amerikansuomalaisten suurinta työväennäyttämöä.

Aarne Orjatsalo oli pitkä komea mies ja naiskatsojat olivat hullaantuneita häneen. Monet uskoivat hänen vievän joka esityksestä naisen mukaansa, ja aviomiehet olivat mustasukkaisia. Kansalaissodan aikana ja sen jälkeen häntä pidettiin bolsevikkina ja punapäällikkönä, joka johti kuuluisaa ”Orjatsalon joukkoa”. Hänen väitettiin murhanneen ihmisiä.

Tapahtuma on ilmainen! Tervetuloa!

26.3.2018