Talouden toisintekemisen tilat – avoin keskustelu

22.4.2017, 18.00 - 19.00

Pispalan Kirjastotalolla,

Talous voi tarkoittaa mitä moninaisimpia toimeentulon ja hyvinvoinnin tuottamisen tapoja. Se, mitä talous on tänään ja millaisena se nähdään, on sanojen ja toiminnan aikaansaannosta. Vallitsevia talouden rakenteita, käytäntöjä ja käsitystapoja voidaan siis toisenlaisella ajattelulla, puheella ja toiminnalla myös muuttaa. Mutta onko talouden toisintekemiselle tilaa? Millaisia tiloja se vaatii? Kuinka luoda ja ylläpitää tilaa sellaisille talouden muodoille, joissa ihmisten ja muun elävän keskinäisiä vuorovaikutus- ja riippuvuussuhteita huomioidaan paremmin ja joissa talouden eettisistä kysymyksistä käytävät neuvottelut ja kamppailut ovat keskiössä?

Tervetuloa osallistumaan avoimeen keskusteluun, jossa moninaisiin ja yhteisöllisiin talouden muotoihin erikoistunut tutkija-aktivisti Jenny Cameron avartaa ajatuksia talouden uudenlaiselle ymmärrykselle ja haltuunotolle yhdessä Re-Drawing the Economy -työpajan osallistujien ja järjestäjien kanssa. Tilaisuudessa kerrotaan myös käynnissä olevasta Elävä talous -kirjahankkeesta, jossa tuotetaan Cameronin, J. K. Gibson-Grahamin ja Stephen Healyn teoksen Take Back the Economy pohjalta suomenkielinen käytännön opas talouden toisintekemiseen. Keskustelu käydään pääosin englanniksi.

Ennen keskustelua Hirvitalon kansankeittiössä tarjoillaan klo 17 alkaen vegaanista ruokaa vapaavalintaiseen hintaan.

Creating Space for Re-Thinking the Economy – Open Discussion at the Pispala Library, Saturday 22nd April, 6-7 pm

All over the globe, people are inventing and developing new kinds of economic practices in reponse to specific social and environmental concerns that are both local and global in nature. You are warmly invited to hear about the ongoing work for developing, supporting and studying these types initiatives both in Finland and elsewhere. The discussion will be lead by Jenny Cameron, one of the co-authors of the book Take Back the Economy: An Ethical Guide for Transforming our Communities, and translator Eeva Talvikallio, who is currently producing an updated and contextualized version of the book in Finnish. The session will include presentations by the Finnish participants of the Re-Drawing the Economy Workshop, an international project charting alternative economic initiatives in Finland, South Korea and Columbia. The discussion will be held mainly in English.

Before the discussion, vegan food will be served for an optional price at the Hirvitalo people’s kitchen from 5 pm onwards.

Vapaa pääsy – Free Admission

TERVETULOA! WELCOME!