Sivistys ja länsimaalaisuus – esitelmöimässä väitöstutkija Karim Maïche

13.3.2017, 18.00

Sivistys ja länsimaalaisuus – esitelmöimässä väitöstutkija Karim Maïche

Into Kustannus julkaisi 2015 Karim Maïchen teoksen Mitäs me länsimaalaiset! – Suomi ja lännen käsite, jota politiikasta.fi-tiedeverkkolehdessä arvioidaan näin:

Mitäs me länsimaalaiset! on enemmän kuin ajankohtainen teos aikana, jolloin kylmän sodan vastakkainasettelun kielestä tutut käsitteet ovat tulleet osaksi päivänpoliittista keskustelua. Aikana, jolloin poliittisissa puheenvuoroissa korostertaan Suomen paikkaa lännessä ja haetaan sille institutionaalista vahvistusta milloin Euroopan unionista, milloin Natosta.

Kyse ei ole lännen käsitehistoriallisesta tutkimuksesta. Mitäs me länsimaalaiset! on keskustelunavaus ja haaste meille jokaiselle miettiä, mitä meitä ympäröivä ‘läntinen totuus’ oikeastaan tarkoittaa.”

Pispalan kirjaston tilaisuutta varten Maïche on laajentanut aihettaan sivistys-teemaan. Sivistys luetaan usein alkuperältään eurooppalaiseksi ilmiöksi, vaikka tosiasiassa se mitä sivistykseksi sanotaan on kehittynyt jatkuvassa vuorovaikutuksessa ympäröivän maailman kanssa.

Karim Maïche on suomalais-algerialainen tutkija ja toimittaja, joka tekee väitöskirjaa Algerian ay-liikkeestä. Maïche on syntynyt ja kasvanut Helsingissä ja valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi Lapin yliopistossa Rovaniemellä, missä hän on myös esiintynyt turisteille joulupukin tonttuna.

Tilaisuuden järjestää Pispalan Kirjastoyhdistys ry.

13.3.2017