Marita Lappalainen: Asun tässä lähellä – I live near here

21.4.2017 - 11.5.2017

Marita Lappalainen: Asun tässä lähellä - I live near here | Runot ja tilkkutalot / Patchwork and Poetry from Pispala
Tekstiili-installaatio 21.4. – 11.5.2017

PISPALAN KIRJASTOTALOLLA Tahmelankatu 14, bussi 25

Asun tässä lähellä on Pispalan taloja kuvaava installaatio. Pispalan alkuperäinen rakennuskanta on itse tehtyä niin kuin teokseni käsin tehdyt talotkin. Työni on kunnianosoitus Pispalan rakentajille niin entisille kuin nykyisillekin. Alkujaan Pispalan omaleimaisuus on syntynyt toisaalta siitä, että talot on ollut pakko rakentaa maaston mukaan, ja toisaalta siitä, että taloilla ei ole ollut standardipiirustuksia, vaan rakennuspiirustukset on legendan mukaan tehty Klubiaskin kanteen. Minun Pispalani on rakennettu ilman piirustuksia ja lähes yksinomaan kierrätysmateriaaleista mm. rehtorin pellavaneuleesta, taiteilijan viitasta, runoilijan villapaidasta, kuvanveistäjän piposta, tuntemattomien tekijöitten pannulapuista ja villavaatteista. Työni kantaa monen ihmisen elämänhistoriaa ja on visuaaliselta asultaan yhtä moni-ilmeinen kuin Pispalakin.

RUNON ILTA lauantaina 6.5. klo 17:30 alkaen:
Runot ja tilkkutalot / Patchwork and Poetry from Pispala
– Runoja englanniksi ja suomeksi