Kirjaesittely: Arttu Lipsonen – Kahjo ja Filosofi

27.10.2017, 18.00

Arttu Lipsonen: kahjo ja filosofi

Tuore tamperelaiskirjailija Arttu Lipsonen tuli monille tutuksi Hjallis Harkimon Diili -ohjelmasta vuonna 2010. Sittemmin bisnes vaihtui reppureissuihin maailmalle, jossa mies etsi itseään niin kaupunkien sykkeestä kuin luostareiden rauhastakin. Miehen ensimmäinen kirjaprojekti päättyi nolosti kirjan käsikirjoituksen kadottua Kanadassa. Suomeen paluun jälkeen mies luopui kirjahaaveistaan ja työskenteli muun muassa leipuri-baristana sekä kuvataiteilijana. Eräänä kesäaamuna vuonna 2016 inspiraatio suuntautui kuitenkin taas kirjoittamiseen. Tuon inspiraation seurauksena syntyi nyt suomeksi julkaistu esikoisteos Kahjo ja Filosofi, tositarina. Kirjan käännöstyö englanniksi valmistuu syksyn 2017 aikana.

Kahjo ja Filosofi on fiktiivinen dialogi yliopistotaustaisen Filosofin ja metsähullulta vaikuttavan Kahjon välillä. Tarinasta kutoutuu villi tutkimusmatka ihmisen onnen ja totuuden etsintään – tavalla, joka haastaa lukijansa luita ja ytimiä myöten. Kahjon ja Filosofin kohtaaminen on peili, joka riisuu ihmisen alastomaksi. Tositarina julistaa pihkaa suupielissä, bokserit jalassa ja kusiaispesässä istuen.

“Kahjo ja Filosofi iskee kuin miljoona volttia. Tai oikeastaan vielä enemmän. Kyseessä lienee jonkinlainen Universumin Läpilyönti: tuhat tonnia höyhenen kevyesti. Tykkään sikana.” -Reima Kanerva-

“Musta tää teksti on kuule helvetin hyvä. Raaka ja kaunis. Ostan joka sanan.” -Saana Kalliokoski-

TILAISUUS ON MAKSUTON. TERVETULOA!

Valokuvia

27.10.2017