Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Pispalan kirjaston lauantaikerho

4.2.2017, 15.00 - 25.2.2017, 17.00

Pispalan kirjastotalo
Pispalan kirjaston lauantaikerho

Pispalan Kirjastotalolla aloittaa lauantaina 4. helmikuuta Lauantaikerho, joka nimensä mukaisesti kokoontuu aina lauantaisin – kuuntelemaan, katselemaan ja keskustelemaan erilaisista aiheista. Tilaisuudet ovat klo 15-17, ja ne ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Lauantaikerho kokoontuu joka toinen lauantai ääneenlukupiirin merkeissä. ääneenlukupiirissä luetaan yhdessä erilaisia tekstejä ääneen. Osallistuminen ei edellytä etukäteisvalmistautumista, kuten kirjan lukemista, ja ääneenlukupiiriin voi tulla myös vain kuuntelemaan. Kuukauden toisena lauantaina on luento, jonka teemat vaihtelevat. Kevään luentosarjassa pääteemana on Pispala. Kuukauden viimeisenä lauantaina VHS-klubi kokoontuu katselemaan sekalaisia videoita.

Lauantaikerhon helmikuun ohjelma on valmis:

LA 4.2. ÄÄNEENLUKUPIIRISSÄ luetaan Lauri Viidan romaania Moreeni (1950)
Lauri Viidan pispalalaisromaani sopii ääneenlukupiirin avausteokseksi paitsi aiheensa myös tyylinsä puolesta. Moreeni on runoilijan kirjoittamaa proosaa, jossa kirjoittajan oma ääni kuuluu poikkeuksellisen vahvana. Viita rakentaa kirjan todellisuutta, Pispalan tapahtumia 1910-luvulta 1930-luvulle, korostetusti kielen keinoin. ääneenlukupiirissä Moreenista luetaan valikoituja otteita.

LA 11.2. PISPALA-luentosarjassa YTT Ritva Nätkin kertoo Pispalan sosiaalisesta murroksesta 1900-luvun lopulla
Lauri Viidan Moreeni johdatteli lauantaikerholaiset Pispalan rakentamisen teemaan, ja Ritva Nätkin Tampereen yliopistosta jatkaa samasta aiheesta. Yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiaalipolitiikan yliopistonlehtori ja Pispankatu 21:n entinen isännöitsijä tarkastelee luennossaan Pispalan 1900-luvun loppupuolella tapahtunutta sosiaalista murrosta Pispankadun taloon 1980-luvulla tehdyn peruskorjauksen kautta. “Happamia sano kettu pihlajanmarjoista” -otsikoidussa luennossa yhdistyvät omakohtaiset Pispala-kokemukset ja tutkimustieto. Nätkinin luennon teemoihin voi tutustua hänen kirjoituksensa kautta:
http://pispala.fi/historia/70-luku/sosiaalinen.html.

LA 18.2. ÄÄNEENLUKUPIIRISSÄ luetaan Rosa Liksomin lyhytproosaa – vierailijoita Pispalan Teatterista!

Rosa Liksom on maan omaperäisimpiä kirjoittajia, ja lyhytproosassa ehdottomia mestareita. Liksom yhdistelee lyhyissä erikoisissaan arkea, politiikkaa, ihmiskohtaloita, ajankuvaa, pohjoisen mielenmaisemaa, murretta, puhekielisyyttä, suorakielisyyttä ja lyyrisyyttä toisiinsa. Liksom asettuu estoitta puhujan puolella, ja onnistuu luomaan ajoittain hyvinkin epämukavia hetkiä lukijalle. Mitä tapahtuu, kun näitä luetaan ääneen? ääneenlukupiirissä on vieraita Pispalan Teatterista, joka vastikään esitti Liksomin tekstejä Tyhjän tien paratiisit -näytelmässään.

LA 25.2. VHS-klubi kokoontuu katselemaan terveysaiheisia videoita
Vuosi sitten keväällä VHS-klubi sai Tampereen seudun ammattiopiston kirjastosta lahjoituksena kymmeniä terveysaiheisia videokasetteja, joita oli käytetty lähihoitajien koulutuksessa. Videot unohtuivat pitkäksi aikaa mustiin jätesäkkeihin, josta ne nyt kaivetaan esiin.

TERVETULOA LAUANTAIKERHOON!

JA TERVETULOA PISPALAN KIRJASTOON,
JOKA ON AVOINNA NYT MYÖS LAUANTAISIN KLO 12-17!

Tiedot

Alkaa:
4.2.2017, 15.00
Loppuu:
25.2.2017, 17.00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Pispalan kirjastotalo
Tahmelankatu 14
Tampere, 33240 Suomi
+ Google Map